Formularz zapytania

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą

Jeden numer kontaktowy dla naszych Cukierni

czynny od pon- pt 08:00- 16:00

603 487 707

 

 Jak zamawiać?

 

 

Torty weselne:

Zamówienia najlepiej składać od dwóch, do miesiąca przed weselem.

Można to zrobić bezpośrednio w Cukierni Mel w dogodnym czasie.

Ogólnie stosowany przelicznik wielkości tortu lub ciasta to 10 dag na osobę. Wstępna waga jest podawana przy podpisaniu umowy, ostateczne zmiany można wprowadzić do 7 dni przed weselem.

 

Degustacja

Codziennie a w weekend w wiekszym asortymencie,we wszystkich cukierniach można zakupić dowolny kawałek tortu w cenie tortów standardowych. Torty możemy zapakować również na wynos. Obsługa odpowie na wszystkie pytania

Torty weselne transportujemy w warunkach chłodniczych do sali

w dzień wesela.

Przed złożeniem zamówienia bardzo prosimy o upewnienie się czy sala weselna dysponuje chłodnią na tort, jest to warunek zawarcia umowy na realizacje tortu.

 W momencie podpisania umowy pobieramy

kaucje za stelaż i zadatek w wysokosci 350 zł 

Torty w masie cukrowej

Nasączane mniej niż torty standardowe

Waga minimalna okrągłego tortu bez piętra to 2-2,5 kg, 

a w smaku pralinowum, brownie, malinowym to nawet 2,5- 3 kg w niektórycvh dekoracjach

z piętrem 3,5-4 kg, prostokątnego 4 kg.

Realizacja zamówienia możliwa jest po wpłaceniu przedpłaty w wysokości minimum 100 zł. ( osobiście w cukierni lub przelewem)

Zamówienia prosimy składać najpóźniej 7 dni przed odbiorem.
W miarę możliwości wykonujemy też torty last minute.

Proszę pamietać, że zdjęcia są poglądowe i każdy tort jest zawsze troche inny, wynika to z tego, że są robione ręcznie od A do Z, nie wszystkie elementy są powtarzalne w 100%. Dotyczy to kolorów jak i wzorów , kwiatów czy figurek.

Staramy się aby figurki oraz kompozycje robione były bez użycia niejadalnych części, czasami jednak istnieje potrzeba stabilizowania drewnianymi patyczkami lub folia aluminiową itd. Staramy się aby nie były one widoczne. Zawsze jednak prosimy upewnić się, czy w Państwa torcie takie niejadalne elementy występują.

Torty w masie cukrowej z naszych galerii możemy na Państwa życzenie modyfikować w kwestii koloru, wzoru, ilości pięter. 

Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje, można je przesyłać w formularzu poniżej. W ciągu 3 dni roboczych postaramy się propozycję tę wycenić.

Torty pralinowe, orzechowe, jagodowe, malinowe i  porzeczkowe udekorowane masą cukrową lub rysunkiem żelowym są droższe o 15 zł za kg od ceny podanej w galerii.

 

 

Torty z rysunkiem żelowym

 Minimalna waga tortu to 1,5 kg. Zamówienia można złożyć nawet 3 dni wcześniej. Przyjęcie zamówienia zazwyczaj nie wymaga wpłacenia zadatku.

Mamy możliwość wykonania bardzo wielu wzorów, niektóre z nich można zobaczyć w galerii TORTY DLA DZIECI na dole strony,jest tam smerfetka itd. Napis na torcie jest w cenie. 

Cena minimalna 64 zł za kg -  zależna jest od smaku.

 

 

Torty z opłatkiem

Minimalna waga to 1,5 kg. Wynika to stąd, że opłatek

ma średnicę 22 cm. Napis na opłatku jest w cenie. Cena minimalna

(zależna od smaku) 49 zł za kg oraz dodatkowo 22 zł za sztukę opłatka.

Zamówienie można złożyć nawet 3 dni wcześniej.

Informacje o dostępnych opłatkach można uzyskać w Cukierni Mel.

Opłatek jest to pszenny wafel z nadrukiem z barwników jadalnych, w 100 % nadający się do spożycia.

 

 

 

Waga tortu:

Zalecana waga jednej porcji tortu wynosi ok 10 dag. Czyli na 10 osób potrzebny jest  tort o wadze ok 1,2 kg - taka właśnie jest minimalna waga STANDARDOWEGO tortu w Cukierni Mel.

Waga tortów w dużej mierze zależy od dekoracji, do bardzo lekkich tortów należą bezowe. Średnio lekkie są dekorowane kremem, czekoladą lub śmietaną. Owoce oraz masa cukrowa czy marcepan (szczególnie duże lub złożone dekoracje) sprawiają że tort jest cięższy.

Poniżej przedstawiamy przybliżone wielkości tortów. 

                                         

 Torty okrągłe

 

   Rant                    
 Średnica po przełożeniu              Waga po dekoracji (kg)               
 Ilość porcji         
1 16cm 1-1,3

10  

 1,2

19cm  1,3- 1,5

12 

1,5
22 cm 1,5- 1,7

15

2,0 23 cm 1,8- 2,3

20

 2,2 25 cm dostępny tylko w ofercie weselnej
 
2,5 26 cm 2,3- 2,8 

25

 3 27 cm 3- 3,5

30 

 3,5 30 cm 3,5 -4

35

  4
35 cm  4 -4,5

 40

max 4,5 37 cm 5-6 

 45

       

 

Torty prostokątne

 

rant wielkość po przełożeniu waga po dekoracji ilość porcji
2,5

 19 x 25 

2,5-3 kg 25
4

 22 x 29

 3,5-4 kg
 35
5,5

 28 x 38

 5,5- 6,5 kg
 55

miejsce na pośredni rozmiar

11

 38 x 58

11- 13 kg

 100

 

Torty piętrowe

( przybliżone konfiguracje pięter)

 

ranty   

 

ilość pieter waga ilość porcji

 1 i 1,5

 2 3,5- 4 kg 25

1 i 2

2 4-4,5 kg 30

1 i 2,5

 2  4,5-5  kg   35

1 i 3

        2( max dla 2 pieter) 5-5,5 kg 40

1 i 1,5 i 3

3

7-8 kg

na stelazu ukrytym 9-11kg

60

L i 1,2 i 2,2 i 3,5

4
12- 13 kg
 110

1 i 1,5 i 3 i 4

4
13-15 kg
130

L i 1,2 i 1,5 i 3 i 4,5

5
15- 17 kg
 150


     

Torty piętrowe możemy wykonać również w formie kwadratów lub serc. 

 

Wykonujemy  także torty  3 D, zazwyczaj są to zamówienia spoza oferty, dlatego prosimy o przesyłanie swoich wymarzonych wzorów w formularzu kontaktowym. W ciągu 2 dni roboczych wycenimy Państwa propozycje.

Waga minimalna  tortów 3 D wynosi 3,5 kg, zależnie od modelu.

Cena od 95 zł za kg

 

 

Rodzaje (smaki) tortów

 

Bezowe . Wykończenie tych tortów nie podlega modyfikacjom

 

  • Bezowy z nutellą i orzechami laskowymi, krem śmietanaz mascarpone

 

  • Dakłas z daktylami i orzechami włoskimi, krem śmietanaz mascarpone

 

  • Bezowy sezonowy (z truskawkami, malinami jagodami),owoce oraz sos owocowy

 

  • Bezowy rustykalny ( biszkopt, malina, bita smietana, beza)

 

 

 

Standardowe:

 Te torty można wykończyć masą cukrową, kremem russel, kremem masłowym, czekoladowymi prostokątnymi czekoladkami, śmietaną, czekoladą plastyczną.

Ceny tortów w galerii są w tych smakach:

  • Śmietankowy z jagodami i brzoskwiniami
  • Czekoladowy z wiśniami

Za te torty w wersci poza standardową i opłatkiem trzeba dopłacic 10 zł od cen podanych na stronie:

  • Malinowy z mascarpone
  • Porzeczkowy z białą czekoladą 
  • Tort tiramisu (z kawą i alkoholem)
  • Orzechowy  DOPŁATA ( biszkopt z orzechów włoskich ) z kremem chałwowym
  • Pralinowy  (z  ganaszem czekoladowym i chrupiącym kremem i biszkoptam czekoladowym)
  • Jagodowy, jagodowa śmietana, jagody w całośći,  jasny biszkopt

 

Za ten smak w dekoracji innej niż standardowa lub z opłatkiem trzeba dopłacić 10 zł za kg wiecej
  • Brownie z mascarpone, malinami i bardzo czekoladowym  

     
 

 

Formularz kontaktowy pozwala precyzyjnie zadać pytanie.

Wysłanie formularza nie jest równoznaczne z przyjęciem przez Cukiernie Mel zamówienia.

 

Formularz zapytania o tort

Torty firmowe
nr tortu: 919

Cukiernia Mel
Piotr Trzaska

Litewska 1a
15-628 Białystok
tel.: 
603 487 707

Czynne w godzinach:
pon.- pt. 8.00-16.00