Formularz zapytania

Zanim zamówisz, przeczytaj :D

 

 

 Jak zamawiać?

 

 

Torty weselne:

Zamówienia najlepiej składać od dwóch, do miesiąca przed weselem.

Można to zrobić bezpośrednio w Cukierni Mel w dogodnym czasie

lub na degustacji.

Ogólnie stosowany przelicznik wielkości tortu lub ciasta to 10 dag na osobę. Wstępna waga jest podawana przy podpisaniu umowy, ostateczne zmiany można wprowadzić do 7 dni przed weselem.

Degustacje organizujemy średnio dwa razy w miesiącu począwszy od kwietnia, do końca sierpnia. Informacje o terminach zamieszczamy na naszej stronie www, na Facebooku oraz w Cukierniach Mel. Zapraszamy serdecznie.

Na degustacji jest nie mniej niż 6 tortów do spróbowanie.

Oprócz tego w każdy weekend we wszystkich cukierniach można zakupić dowolny kawałek tortu. Spróbowac na miajscu lub zabrać ze sobą do domu.

Torty weselne transportujemy w warunkach chłodniczych do sali

w dzień wesela.

Przed złożeniem zamówienia bardzo prosimy o upewnienie się czy sala weselna dysponuje chłodnią na tort, jest to warunek zawarcia umowy na realizacje tortu.

 W momencie podpisania umowy pobieramy kaucje za stelaż i zadatek w wysokosci 350 zł 

Torty w masie cukrowej

Waga minimalna okrągłego tortu bez piętra to 2-2,5 kg, 

z piętrem 3,5-4 kg, prostokątnego 4 kg.

Realizacja zamówienia możliwa jest po wpłaceniu przedpłaty w wysokości minimum 50 zł. ( osobiście w cukierni lub przelewem)

Zamówienia prosimy składać najpóźniej 5 dni przed odbiorem.
W miarę możliwości wykonujemy też torty last minute.

Staramy się aby figurki oraz kompozycje robione były bez użycia niejadalnych części, czasami jednak istnieje potrzeba stabilizowania drewnianymi patyczkami lub folia aluminiową itd. Spokojnie nie jest to widoczne. Zawsze jednak prosimy się upewnić czy w Państwa torcie takie niejadalne elementy występują.

Torty w masie cukrowej z naszych galerii możemy na Państwa życzenie modyfikować w kwestii koloru, wzoru, ilości pięter. 

Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje, można je przesyłać w formularzu poniżej. W ciągu 2 dni roboczych postaramy się propozycję tę wycenić.

Torty pralinowe, orzechowe, tiramisu udekorowane masa cukrowa sa droższe o 10 zł za kg od ceny podanej w galerii  

 

 

Torty z rysunkiem żelowym

 Minimalna waga tortu to 1,5 kg. Zamówienia można złożyć nawet 2 dni wcześniej. Przyjęcie zamówienia zazwyczaj nie wymaga wpłacenia zadatku.

Mamy możliwość wykonania bardzo wielu wzorów, niektóre z nich można zobaczyć w galerii TORTY DLA DZIECI na dole strony,jest tam smerfetka itd. Napis na torcie jest w cenie. 

Cena minimalna 46 zł za kg, zależna jest od smaku.

 

 

Torty z opłatkiem

Minimalna waga to 1,5 kg. Wynika to stąd, że opłatek

ma średnicę 22 cm. Napis na opłatku jest w cenie. Cena minimalna

( zależna od smaku) 36 zł za kg oraz dodatkowo 20 zł za sztukę opłatka.

Zamówienie można złożyć nawet 2 dni wcześniej.

Informacje o dostępnych opłatkach można uzyskać w Cukierni Mel.

Opłatek jest to pszenny krążek z nadrukiem z barwników jadalnych, w 100 % nadający się do spożycia.

 

 

 

Waga tortu:

Zalecana waga jednej porcji tortu wynosi 10 dag. Czyli na 10 osób potrzebny jest  tort o wadze ok 1 kg - taka właśnie jest minimalna waga STANDARDOWEGO  tortu w Cukierni Mel.

Waga tortów w dużej mierze zależy od dekoracji, do bardzo lekkich tortów należą bezowe. Średnio lekkie są dekorowane kremem, czekoladą lub śmietaną. Owoce oraz masa cukrowa czy marcepan

( szczególnie duże lub złożone dekoracje) sprawiają że tort jest cięższy.

Poniżej przedstawiamy przybliżone wielkości tortów. 

                                         

 Torty okrągłe

 

   Rant                    
 Średnica po przełożeniu              Waga po dekoracji (kg)               
 Ilość porcji         
1 16cm 1-1,3

10  

 1,2

19cm  1,3- 1,5

12 

1,5
22 cm 1,5- 1,7

15

2,0 23 cm 1,8- 2,3

20

 2,2 25 cm dostępny tylko w ofercie weselnej
 
2,5 26 cm 2,3- 2,8 

25

 3 27 cm 3- 3,5

30 

 3,5 30 cm 3,5 -4

35

  4
35 cm  4 -4,5

 40

max 4,5 37 cm 5-6 

 45

       

 

Torty prostokątne

 

rant wielkość po przełożeniu waga po dekoracji ilość porcji
2,5

 19 x 25 

2,5-3 kg 25
4

 22 x 29

 3,5-4 kg
 35
5,5

 28 x 38

 5,5- 6,5 kg
 55

miejsce na pośredni rozmiar

11

 38 x 58

11- 13 kg

 100

 

Torty piętrowe

( przybliżone konfiguracje pięter)

 

ranty   

 

ilość pieter waga ilość porcji

 1 i 1,5

 2 3,5- 4 kg 25

1 i 2

2 4-4,5 kg 30

1 i 2,5

 2  4,5-5  kg   35

1 i 3

        2( max dla 2 pieter) 5-5,5 kg 40

1 i 1,5 i 3

3

7-8 kg

na stelazu ukrytym 9-11kg

60

L i 1,2 i 2,2 i 3,5

4
12- 13 kg
 110

1 i 1,5 i 3 i 4

4
13-15 kg
130

L i 1,2 i 1,5 i 3 i 4,5

5
15- 17 kg
 150


     

Torty piętrowe możemy wykonać również w formie kwadratów lub serc. 

 

Wykonujemy  także torty  3 D, zazwyczaj są to zamówienia spoza oferty, dlatego prosimy o przesyłanie swoich wymarzonych wzorów w formularzu kontaktowym. W ciągu 2 dni roboczych wycenimy Państwa propozycje.

Waga minimalna  tortów 3 D wynosi 3,5 kg, zależnie od modelu.

Cena od 85 zł za kg

 

 

Rodzaje (smaki) tortów

 

Bezowe i w zamszu czekoladowym lub w polewie czekoladowej

 Wykończenie tych tortów nie podlega modyfikacjom

 

  • Bezowy z nutellą i orzechami laskowymi, krem śmietanaz mascarpone

 

  • Dakłas z daktylami i orzechami włoskimi, krem śmietanaz mascarpone

 

  • Bezowy sezonowy (z truskawkami, malinami jagodami),owoce oraz sos owocowy

 

  • Bezowy rustykalny ( biszkopt, malina, bita smietana, beza)

 

  • Muss&muss, puszyste musy, kardamonowy i czekoladowy z chrupiącym kremem na czekoladowym biszkopcie w polewie czekoladowej

 

  • Jagodowy w błyszczącej polewie jagodowej z dwoma biszkoptami, jagodową śmietaną i żelką owocową

 

  • Truskawkowy w błyszczącej polewie truskawkowej (z dwoma biszkoptami, truskawkową śmietaną i żelką owocową

 

  • Pana Cotta w zamszu z ciemnej czekolady z dwoma biszkoptami,  wiśniami z naturalną i czekoladową śmietaną

 

 

Standardowe:

 Te torty można wykończyć masą cukrową, kremem russel, kremem masłowym, czekoladowymi prostokątnymi czekoladkami, śmietaną, czekoladą plastyczną.

  • Śmietankowy z jagodami i brzoskwiniami
  • Czekoladowy z wiśniami
  • Ajerkoniakowy z malinami
  • Orzechowy  DOPŁATA 10 zł za kg w każdej dekoracji ( biszkopt z orzechów włoskich ) z kremem chałwowym
  • Tiramisu DOPŁATA 10 zł za kg w każdej dekoracji (ze śmietaną z mascarpone z dodatkiem amaretto oraz malinami)
  • Pralinowy DOPŁATA 10 zł zł za kg w każdej dekoracji  (z  ganaszem czekoladowym i chrupiącym kremem i biszkoptam czekoladowym)
  • Tort z kaszy jaglanej, mąki kokosowej z przełożeniem do uzgodnienia. Cena od 55 zł za kg, (nie zawiera mąki).

 

 Dane do przelewu:

CUKIERNIA MEL   PIOTR TRZASKA

15-628 BIAŁYSTOK

UL. WIETNAMSKA 5/4

PKO BP

03 1020 1332 0000 1402 0028 8035

 

Formularz kontaktowy pozwala precyzyjnie zadać pytanie.

Wysłanie formularza nie jest równoznaczne z przyjęciem przez Cukiernie Mel zamówienia.

 

Formularz zapytania o tort

Torty firmowe
nr tortu: 408

Cukiernia Mel
Piotr Trzaska

Litewska 1a
15-628 Białystok
tel.: 85 66-15-099

Czynne w godzinach:
pon.- pt. 8.00-18.00
sob- niedz. 8.00- 15.00